Sonos-koptelefoon vertraagt door softwareproblemen

Sonos plant om zijn aankomende hoofdtelefoon in juni uit te brengen, volgens bronnen die aan persbureau Bloomberg hebben gemeld. Aanvankelijk was het bedrijf van plan om de koptelefoon in mei uit te brengen, maar door softwareproblemen met het product loopt het schema vertraging op.

De Sonos-hoofdtelefoon zou in de eerste helft van juni op de markt moeten komen, zo meldt Bloomberg-journalist Mark Gurman. Een bug in de manier waarop het product verbinding maakt met wifi-netwerken heeft echter tot een vertraging van een maand geleid. Hierdoor werd het validatie testproces van het product stopgezet. Normaal gesproken vinden deze tests plaats twee weken voor de start van massaproductie, aldus Gurman.

Het audiobedrijf werkt momenteel aan een oplossing voor het probleem. Gurman meldt dat de geplande releasedatum van Sonos nog kan verschuiven, afhankelijk van hoe snel de bug kan worden opgelost. De koptelefoon zal naar verluidt 449 dollar kosten.

Hoewel Sonos de komst van zijn hoofdtelefoon nog niet officieel heeft bevestigd, circuleren er al geruime tijd geruchten over. Sonos nam in 2022 T2 over, een bedrijf dat werkte aan koptelefoons. In 2020 was een Sonos-hoofdtelefoon te zien in een patentaanvraag van het bedrijf. CEO Patrick Spence van Sonos bevestigde vorig jaar al dat Sonos in 2024 een nieuwe productcategorie zou betreden, vermoedelijk verwijzend naar de hoofdtelefoon. Tijdens de meest recente kwartaalcijferbespreking verklaarde Spence dat Sonos het nieuwe product in het derde kwartaal van boekjaar 2024 zal aankondigen en lanceren. Dit kwartaal eindigt op 31 juni.